راهکار های رسوب زدایی سماور و کتری

راهکار های رفع رسوب سماور

از لوازم پرکاربرد در منازل می توان به سماور و کتری اشاره نمود که به مرور زمان و به دلیل استفاده زیاد، رسوبات آهکی ضخیمی در داخل آنها تشکیل می گردد. ظاهر زیبای سماور و کتری با تشکیل این رسوبات از بین می رود. علاوه بر این، ایجاد رسوبات ممکن است رنگ و بوی آب جوشیده را تغییر داده و از کیفیت چای بکاهد. با توجه به مشکلاتی که رسوبات سماور و یا رسوبات کتری ایجاد می کند، رسوب زدایی آنها ضرورت بیشتری می یابد. در ادامه سعی خواهیم نمود در این خصوص مطالب مفیدی با شما به اشتراک بگذاریم و راهکارهای مناسبی نیز ارائه خواهیم داد.

جلوگیری از رسوب سماور و کتری در خانه

آب لوله کشی حاوی مقادیری مواد معدنی از قبیل کلسیم و منیزیم است که با جوشیدن آب تبخیر نمی شوند. این مواد به حالت رسوبات پودری در ته و دیواره های سماور و کتری باقی می مانند. در صورت استفاده از آب سخت، این رسوبات آهکی بیشتر خواهد بود زیرا حاوی مقادیر بیشتری از مواد معدنی هستند.

برای رسوب زدایی سماور و کتری اولین گام تا حد امکان جلوگیری از ایجاد رسوب است. توصیه می کنیم تا حد امکان از آب تصفیه شده بدون املاح معدنی استفاده کنید. شستشوی مرتب و منظم کتری و سماور نیز می تواند از تجمع رسوبات زیاد جلوگیری کند. در این صورت، شستشوی سماور و کتری نیز کار راحتی خواهد بود و نیاز به شوینده های قوی نخواهد داشت.

چگونه از رسوب سماور و کتری نو جلوگیری کنیم؟

برای جلوگیری از رسوب در سماور و کتری نو راهکارهای مختلفی وجود دارد که استفاده از گوش ماهی یکی از آنها است. قرار دادن گوش ماهی در داخل کتری و سماور می تواند با جذب آهک آب، از تشکیل رسوب جلوگیری نماید.

تمیز کردن روزانه کتری و سماور توسط حوله ای تمیز و مرطوب و پس از آن با حوله ای خشک و نرم می تواند تشکیل رسوبات را به تاخیر بیاندازد. در حالت کلی در نظر داشته باشید که استفاده از شوینده های صنعتی و یا ساییدن محکم می تواند به سطح کتری و یا سماور آسیب وارد کند.

رسوبات سماور و کتری چه تاثیری در سلامتی دارد؟

پزشکان معتقدند که همه املاح موجود در آب موردنیاز بدن نیست. این پزشکان باور دارند که املاح موجود در آب می تواند میزان املاح معدنی موردنیاز بدن را افزایش دهد. این امر در نهایت موجبات برو.ز بیماری هایی از قبیل ضعف سیستم حرکتی و عصبی و نیز نارسایی کلیوی را فراهم می کند.

در حالت کلی رسوب و تراکم کلسیم در آب آشامیدنی سبب بروز بیماری های خطرناکی خواهد شد. این موضوع برای سلامتی افراد مخصوصا بیماران کلیوی خطرات بسیاری به دنبال خواهد داشت. علاوه بر این، سیستم گوارشی نیز به دلیل سدیم موجود در آب ممکن است آسیب ببیند.

راهکار های رسوب زدایی سماور و کتری

در ادامه چند روش موثر برای از بین بردن رسوبات معرفی می کنیم که می توانید برای از بین بردن رسوبات سماور برنحی یا مسی و رسوبات کتری از آنها استفاده کنید.

  • محلول سرکه و آب

راحت ترین روش رسوب زدایی استفاده از ترکیب آب و سرکه است. برای این منظور آب و سرکه سفید را با نسبت برابر و یا یک به دو با یکدیگر ترکیب کنید و درون کتری و یا سماور بریزید. بسته به ضخامت رسوبات لازم است 10 تا 30 دقیقه زمان دهید تا محلول بجوشد. سپس شعله را خاموش کرده و 15 دقیقه دیگر صبر کنید. در نهایت می توانید با استفاده از یک اسکاچ نرم سطح داخلی کتری یا سماور را بشویید.

  • محلول آب و جوش شیرین

راه حل بعدی استفاده از ترکیب آب و جوش شیرین است. داخل کتری و یا سماور موردنظر را از آب پر کرده و مقداری جوش شیرین داخل آن بریزید. سپس اجازه دهید آب کمی بجوشد. برای نتیجه گیری بهتر از این روش، باید چند بار آن را تکرار کنید.

  • آب و لیموترش

ترکیب 50 میلی لیتر آبلیمو را با دو فنجان آب در داخل سماور و یا کتری مدتی بجوشانید. به جای آبلیمو می توان از برش های لیمو نیز استفاده کنید. مدت جوشاندن به نوع ظرف و حجم جرم بستگی دارد. این روش تنها می تواند لایه ای از گچ و جرم را از بین ببرد ولی برای جرم و رسوبات ضخیم مناسب نخواهد بود.

  • یخ و آب و سرد

در صورتی که رسوبات آهکی هنوز ضخیم نشده اند و تنها لایه نازکی تشکیل شده، می توانید از این روش استفاده کنید. کتری خالی را روی حرارت بگذارید تا گرم شود، سپس مقداری یخ و آب سرد داخل آن بریزید. به این شیوه جرم ها ترک خورده و از دیواره ها جدا می شوند.

  • قرار دادن در جایخی

در مورد کتری های کوچک و زمانی که رسوبات ضخامت و حجم کمتری دارند می توانید از این روش استفاده کنید. کتری باید به اندازه ای باشد که بتوان آن را در جایخی جا داد. در این روش کتری را از آب پر کرده و تقریبا به مدت نصف روز آن را در جایخی قرار دهید. پس از این مدت می توانید کتری را خارج و آن را شستشو دهید.

  • سیب زمینی و زاج سفید

برای از بین بردن رسوبات سماور و کتری می توانید از رنده 2 تا 3 عدد سیب زمینی به همراه تکه ای زاج سفید استفاده کنید. در این روش با توجه به حجم کتری و یا سماور 2 تا 3 عدد سیب زمینی را رنده کرده و به همراه آب، تقریبا به مدت نیم ساعت بجوشانید. سپس تکه ای زاج کوبیده شده به ترکیب اضافه کنید و دوباره به مدت 30 دقیقه آن را بجوشانید. در نهایت آبکشی کرده و برای بار آخر با آب تازه بجوشانید.

  • پوست هندوانه

پوست هندوانه نیز می تواند به عنوان رسوب زدای طبیعی عمل کند. برای این منظور پوست هندوانه را خرد کنید و تکه های آن را داخل کتری و یا سماور حدود نیم ساعت همراه با آب بجوشانید. رسوبات کتری و سماور حتی رسوبات در سماور دست ساز نیز به این شیوه از بین خواهند رفت و شما از نتیجه کار شگفت زده خواهید شد.

  • جرم گیرهای پودری و یا سیمی

اگر از هیچ کدام از روش های پیشنهادی در بالا نتیجه نگرفتید پس رسوبات ضخامت بیشتری دارند و نیاز به رسوب زدای قوی تری دارند. برای این منظور جرم گیرهای پودری و یا سیمی مختلفی با برندهای متفاوت در بازار وجود دارند. مطمئنا این جرم گیرها می توانند هر گونه رسوبات کتری و یا رسوبات سماور را از بین ببرند.

شیک هنر
ارسال دیدگاه