مدت زمان نگهداری آب جوشیده سماورها

خواص آب هفت بار جوشانده سماور

اغلب افراد معتقدند که با جوشاندن آب، می توان آن را تصفیه و قابل شرب نمود. شما نیز این عقیده را قبول دارید؟ آیا با مراحل تصفیه صحیح آب آشنایی دارید؟ آیا می دانید تصفیه آب به چه معنا است؟

مضرات جوشیدن دوباره آب جوشانده شده سماور

آب آشامیدنی حاوی مقادیری نیتریت و نیترات است که به همین دلیل استفاده مجدد آب جوشیده کار درستی نخواهد بود. یکی از تغییراتی که می تواند به دلیل جوشاندن دوباره آب بروز نماید، افزایش غلظت املاح موجود در آب است. این در حالی است که برخی از این املاح تهدیدی برای سلامتی بدن به شمار می آیند.

از دیگر مضرات استفاده مجدد آب جوشیده می توان به کاهش میزان اکسیژن آن اشاره نمود که باعث کاهش گوارایی آب می گردد. با کاهش اکسیژن موجود در آب، برخی از مواد معدنی و املاح آن نیز از قبیل منیزیم و کلسیم از بین خواهد رفت. برای رفع این مشکلات توصیه می کنیم آب کتری را هر بار به اندازه نیازتان و از آب تازه پر کنید.

تصفیه آب

تصفیه آب به این معنی است که بتوان انگل ها و باکتری های موجود در آب را از بین برد. این در حالی است که با جوشاندن آب این امر محقق نخواهد شد. با این کار نه تنها نمی توان مواد شیمیایی و سمی آب را از بین برد بلکه علاوه بر آن ذرات معلق در آب نیز در آب باقی خواهد ماند.

در حالت کلی جوشاندن، آب را تا حدی می تواند ضدعفونی کند ولی اینکار معایبی نیز به همراه دارد. آیا آب جوشیده در سماور را می توان تا مدت ها نگهداری کرد؟ یا اینکه زمان محدودی می توان از آب جوشانده سماور مصرف نمود؟ در این مقاله سعی خواهیم نمود این موضوع را از جنبه های مختلفی مورد بحث و بررسی قرار دهیم. در انتها سعی می کنیم به برخی از سوال های رایج شما در این خصوص پاسخ دهیم.

آب جوشیده باعث از بین رفتن چه مواردی می شود؟

با جوشاندن آب می توان بعضی از انواع ویروس ها، میکروارگانیسم های بیماری زا، پروتوزوآها، باکتری ها، تخم انگل و … را از بین برد. این کار می تواند سختی آب را با تشکیل کربنات های غیرمحلول در آب تا حدی کاهش دهد. علاوه بر این، با جوشاندن آب می توان به خارج شدن اغلب آلاینده های فرار آلی از آن کمک کرد.

 مضرات آب زیاد جوشیده در سماور
آب جوشیده در سماور بهتر است یا آب شیر

نگهداری آب جوشیده سماور

برای حفظ کیفیت آب جوشیده سماور لازم است آن را با رعایت نکات بهداشتی نگهداری کنید. معمولا توصیه می شود آب جوشانده سماور را در مکانی خنک و به دور از تابش نور خورشید نگهداری کنید. نباید آب را در مجاورت موادی از قبیل بنزین، تمیزکننده های شیمیایی، حلال رنگ ها و یا مواد سمی و شیمیایی بودار دیگر نگهداری کنید.

آب جوشیده در سماور را پس از هر بار استفاده در یخچال قرار دهید تا تازگی آن حفظ گردد. هرگز آب را در معرض تابش نور آفتاب و یا در محل های گرم قرار ندهید. در عین حال ظروف پلاستیکی گزینه مناسبی برای این منظور نیستند.

نوشیدن آب بطری های یکبار مصرفی که در مقابل آفتاب مانده اند، خطر ابتلاء به سرطان پستان را در زنان افزایش می دهند. حتی اخیرا ثابت شده است که این موضوع با انواع دیگر سرطان ها در زنان و مردان رابطه مستقیمی دارد. توصیه می شود برای نگهداری آب جوشیده در سماور مسی آن را در ظروف شیشه ای و یا استیل که شفاف هستند ریخته و در یخچال نگهداری کنید.

تخلیه آب سماور جوشیده شده

آب سماور و یا کتری را پس از هر بار استفاده تخلیه کنید و برای استفاده های بعدی آن را از آب تازه پر کنید. هیچ گاه آب جوشیده در سماور برنجی را در داخل آن نگه ندارید. این موضوع می تواند باعث رسوب گرفتگی سماور و یا کتری گردد و در بلند مدت باعث شستشوی آنها را با مشکل مواجه کند.

جوشاندن سریع آب سماور

ممکن است برای شما نیز پیش آمده باشد که مهمانی سر زده در خانه شما را بزند. مسلما چایی اصلی ترین قسمت پذیرایی ما ایرانی ها محسوب می گردد. در چنین شرایطی چگونه می توانید آب را سریع تر به جوش بیاورید؟ آیا در این زمینه تجربه ای دارید؟

در مواقع ضروری که نیاز دارید هر چه سریع تر آب را بجوشانید بهتر است ابتدا سماور و یا کتری را تا نصفه پر کنید و آن را روی شعله گذاشته و بجوشانید. وقتی آب جوشید، مابقی حجم سماور را نیز پر کرده و بجوشانید. به این شیوه آب سریع تر خواهد جوشید.

در ادامه به چند سوال متداول در این زمینه پاسخ می دهیم:

آب جوشیده سماور را دوباره نجوشانید
استفاده از آب جوش سماور

از آب جوشیده در سماور تا چه مدت می توان استفاده نمود؟

همان طور که در بالا اشاره کردیم آب جوشیده را باید در ظروف استیل یا شیشه ای و در یخچال نگهداری کنید. با رعایت این موارد تا 3 روز می توان از این آب مصرف نمود. در صورتی که دسترسی به یخچال نداشتید باید تا 24 ساعت آب جوشیده را مصرف کنید.

آیا آب جوشانده سماور را می توان در یخچال نگهداری کرد؟

آب جوشیده را می توان سرد کرد ولی معمولا توصیه نمی گردد. با قرار دادن آب جوشیده در یخچال، دمای آن و بالطبع مواد غذایی داخل آن افزایش خواهد یافت که این موضوع می تواند مواد غذایی را فاسد کرده و موجب رشد باکتری ها شود. البته شیوه صحیح نگهداری در یخچال این است که اول آب را کمی سرد کنید و بعد آن را در یخچال نگهداری نمایید.

آب جوشانده سماور را تا چه مدت می توان در دمای محیط نگهداری کرد؟

در صورتی که سماور و کتری مورد استفاده خشک و تمیز باشد، آب جوشیده در آن را می توان از لحظه برداشتن از روی گرما تا دو یا سه روز مورد استفاده قرار داد. پس از این مدت نباید از این آب برای آشامیدن استفاده نمود.

آیا می توان از آب جوشیده در سماور برای نوزادان استفاده نمود؟

برای نوزادان بالای 6 ماه می توان از مقداری آب جوشیده و البته خنک شده برای رفع تشنگی استفاده نمود. لازم به ذکر است که این آب نمی تواند جایگزینی برای شیرخشک و یا شیر مادر به شمار آید. بعد از 12 ماهگی می توانید مقدار آب جوشانده مصرفی نوزاد را افزایش دهید.

کلام پایانی

آب جوشیده در سماور برنجی، آب جوشیده در سماور مسی و در حالت کلی آب جوشیده در سماور را نمی توانید مدت زیادی نگهداری کنید. به عبارتی آب را هر قدر تازه تر تهیه کرده و بیاشامید، بهتر خواهد بود. بر این اساس توصیه می کنیم پس از هر بار جوشاندن آب و استفاده از آن برای مصارف گوناگون، بهتر است آب باقیمانده را دور بریزید.

شیک هنر
ارسال دیدگاه