نگهداری سماور مسی یک مسئله اساسی برای استفاده های طولانی مدت از این وسایل است. هر یک از آن ها با قیمت بالایی خرید و فروش می شوند و نگهداری از آن ها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. استفاده از ظروف مسی در سال های اخیر بیشتر از همیشه شده؛ انواع این سماورها از اشیای قدیمی و سنتی ایرانی هستند که هم ظاهر زیبایی دارند و هم از متریال باکیفیتی تولید شده اند. انواع سماورها به سادگی شست و شو می شوند.
روش نگهداری از سماور مسی
ماندگاری سماور مسی به روش نگهداری از این محصولات بستگی دارد. هر یک از آن ها با استفاده از مواد به خصوصی شست و شو می شوند. برای شستن آن ها نباید از مواد شوینده رایج استفاده شود. جنس آن ها بسیار خاص است و به همین خاطر از مواد طبیعی برای نظافت هر یک استفاده می کنند. استفاده از آبلیمو و پودر ظرفشویی و تهیه محلولی با استفاده از این مواد یکی از بهترین روش های شست و شوی این ظروف به شمار می رود. این روش های نظافت به صورت دوره ای مورد استفاده قرار می گیرند.
هر چه قیمت سماور مسی بیشتر باشد، باید توجه بیشتری به حفظ کیفیت آن در فرایند نظافت و شست و شو داشته باشید. برای تمیز کردن سطح این سماورها باید از یک ابر یا اسفنج نرم استفاده کنید. یکی دیگر از روش هایی که برای نگهداری و نظافت بهتر این اقلام به کار می رود، استفاده از رب تازه است. ابتدا رب گوجه را به بدنه این محصولات می زنیم و 15 دقیقه صبر می کنیم. سپس رب را از بدنه ظرف پاکسازی کرده و ظرف با ابری نرم تمیز می شود. تمیز کردن این ظروف نباید به صورتی باشد که به بدنه آن ها خط و خراشی وارد شود. در این زمینه از مواد جلاسنج نیز استفاده می کنند و با این روش سطح روی سماورها را برق می اندازند.
دستور العمل استفاده از سماورهای مسی
نگهداری سماور مسی به روش استفاده از آن ها نیز مرتبط می شود. برای استفاده از آن ها باید حتما این ظروف را بر روی شعله کم قرار دهید. حرارت خیلی زیاد به بدنه آن ها آسیب وارد می کند و در طولانی مدت سبب خراب شدن سماور می شود. این ظروف بدنه ضخیمی دارند و به همین خاطر قرار دادن آن ها بر روی اجاق گازهای سرامیکی بسیار مطلوب خواهد بود و آسیبی به سماور مورد نظر وارد نمی شود. برخی از آن ها نیز به صورت زغالی تولید شده و مورد استفاده قرار می گیرند.
بهتر است، پیش از استفاده از این ظروف کمی شیر درون آن ها بجوشانید. با این روش شست و شوی سماور مسی، ظروف مورد نظر برای تهیه آب جوش آماده خواهند شد. بهتر است پس از هر بار استفاده از سماور، آب آن را خالی کرده و برای استفاده مجدد آن را پر کنید. پس از یک سال استفاده از این سماورها باید آن ها را قلع اندود کنید. در غیر این صورت کیفیت و کارایی خود را در طول دوران استفاده حفظ خواهند کرد. در صورتی که هر گونه نشانه قرمزی بر روی ظرف مورد نظر مشاهده کردید، باید برای قلع اندود کردن آن به موقع اقدام کنید.
نگهداری و افزایش عمر سماور مسی
ماندگاری سماور مسی و افزایش عمر آن تا حد بسیار زیادی به نحوه کاربرد و نظافت آن ها بستگی دارد. در این خصوص باید به نوع و مدل سماور مسی خود نیز دقت داشته باشید. هر چه قابلیت های این سماورها بیشتر باشد، قیمت سماور مسی مورد نظر نیز به شدت افزایش می یابد. هر یک از این سماورهای مسی در مدل های نانو و ساده ارائه می شوند. مدل های نانوی آن ها روش نگهداری و شست و شوی تخصصی تری دارند. انواع آن ها را باید با دستمال نم دار تمیز کنید. در غیر این صورت به بدنه ظروف مورد نظر آسیب هایی وارد می شود.
در نظر داشته باشید که استفاده از مواد الکلی بر روی این ظروف آسیب های جدی به ساختار آن ها وارد می کند. استفاده از آبغوره و مواد مس پاک کن برای براقیت سطح این ظروف نیز بسیار رایج است و بر کیفیت و استحکام این اقلام می افزاید. مس حرارت را به سرعت منتقل می کند، پس باید با احتیاط از آن ها استفاده کنید. در صورتی که می خواهید، ظروف شما شفافیت ظاهری خود را در طولانی مدت حفظ کند، باید حتما به صورت روزانه آن ها را تمیز کرده و بدنه شان را برق بی اندازید.
موارد آسیب زننده به سماور مسی
تغییر رنگ سماور مسی یکی از آسیب هایی است که همواره این محصولات را تهدید می کند. انواع این اقلام در معرض حرارت خیلی زیاد تغییر رنگ می دهند و آسیب های زیادی به پیکره آن ها وارد می شود. به همین خاطر باید به حرارت منتقل شده به این ظروف دقت داشته باشید. همچنین برای جلوگیری از خراب شدن سماور مسی باید آن ها را با روش های دستی شست و شو دهید. در این خصوص از ماشین ظرفشویی استفاده نکنید. در نظافت آن ها هرگز از اسکاج و یا سیم ظرفشویی استفاده نکنید.
این کار سطح رویی این ظروف را خط خطی کرده و شفافیت ظاهری آن ها را از بین می برد. برخی از انواع این سماورها در برابر شست و شو آسیب پذیر هستند و بدنه آن ها به مرور زمان زنگ می زند. برای جلوگیری از این آسیب های شست و شوی سماور مسی باید بر روی بدنه آن ها کمی آب پیاز را با قلم مو بزنید. به این ترتیب بدنه آن ها از هر گونه آسیبی مصون می ماند. پس از هر بار شست و شوی این ظروف نیز باید آن ها را فورا خشک کنید. برخی از آن ها در برابر باقی ماندن قطرات آب آسیب پذیر هستند و تغییر رنگ می دهند.
در صورتی که از شوینده های طبیعی برای این مواد استفاده نمی کنید، در خرید شوینده های صنعتی به متریال ساخت آن ها دقت داشته باشید. مواد ساخت این شوینده ها باید قدرت سایندگی محدودی داشته باشد تا آسیبی به بدنه سماور وارد نکنند.
جمع بندی
در این گزارش در خصوص علل از بین رفتن سماور مسی و تغییر رنگ بدنه آن اطلاعاتی به دست آوردید. همچنین در راستای نگهداری بهتر از هر یک از این اقلام نیز راهکارهای ساده ای ارائه کردیم. شما می توانید، ظروف مسی مورد نظر خود را با استفاده از این روش های ساده نگهداری کنید و طول عمر آن ها را افزایش دهید. این ظرف ها با استفاده از مواد ساده ای شست و شو می شوند. با در نظر گرفتن خرید و فروش بالای این سماورها باید به دنبال راهکارهایی برای نگهداری بهتر از هر یک بگردید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.