راهنمای خرید سماور برنجی

راهنمای خرید سماور برنجی

در هنگام خرید انواع وسایل و لوازم چه برای منزل و چه برای محل کار، لازم است تا در ابتدا آشنایی لازم با انواع مختلف محصول مورد نظر را پیدا کرده تا بتوانید بهترین و صحیح‌ترین انتخاب را در هر مورد انجام دهید. برخی از انتخاب‌ها در زندگی نیاز به دانش و مهارت‌های تخصص دارند، اما برای برخی دیگر همچون خرید سماور برنجی، گاه با مطالعۀ یک مقاله نیز می‌توان آگاهی لازم را یافته و سپس بر اساس آن انتخاب کرد.در این مقاله شما با راهنمای خرید سماور برنجی آشنا خواهید شد و اطلاعات کاملی مطالعه خواهید کرد.

همچنین شما میتوانید برای خرید سماور برنجی با کیفیت از فروشگاه اینترنی معتبر شیک هنر خرید خود را با اطمینان خاطر خریداری نمایید.

ما در این مقاله با عنوان راهنمای خرید سماور برنجی، قصد داریم تا در ابتدا انواع سماور برنجی را خدمت شما عزیزان معرفی کرده و همچنین راه‌های تشخیص سماور برنجی اصل را بیان کنیم. با داشتن این اطلاعات می‌توانید بهترین نوع سماور برنجی را که برای شرایط و کاربرد مورد نظر شما مناسب است، انتخاب نمایید. پس در ادمۀ این مقاله با ما همراه باشید.

همان‌طور که در جریان هستید، نوشیدن چای در میان ایرانیان بسیار مرسوم است. از همین رو خرید وسایلی که با آن چای تهیه می‌کنند، رواج بسیاری دارد. با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی وسایل مختلفی برای تهیۀ چای تولید شده است، که هر کدام از آن‌ها نوع مصرفی خاصی دارند. سماور، قوری و کتری و چای‌سازها از انواع وسایل تهیۀ چای هستند که مردم با توجه به سلیقه و نیاز خود، هر یک از این موارد را می‌توانند انتخاب کنند.

پیدایش سماور

در ابتدا بهتر است کمی به چگونگی پیدایش سماور بپردازیم. سماور سوغاتی از کشور روسیه است که در زمان ناصرالدین شاه قاجار به کشور ما وارد شد. گفته می‌شود که اولین بار، برگ چای از کشور مغولستان به کشور روسیه وارد شده است. اشرافیان روسی از برگ چای برای خود نوشیدنی تهیه می‌کردند. در ابتدا، از این نوشیدنی با عنوان دارویی و تنها در میان اشرافیان روسی استفاده می‌شد. برای این که چای راحت‌تر به مرحلۀ آماده‌سازی برسد، صنعتگران روسی شروع به ساخت وسیله‌ای کردند تا بتوان با استفاده از آن نوشیدنی چای را تهیه کرد. این وسیله که نوع ابتدایی سماور امروزی است، دارای دو بخش آتشدان و محل ذخیرۀ آب بود. آب را در مخزن ریخته و در قسمت‌ آتشدان هیزم قرار می‌داده و سپس با استفاده از حرارت آتش، آب درون مخزن به جوش آمده و روی برگ‌های خشک چای ریخته می‌شد تا نوشیدنی حاضر گردد.


بیشتر بخوانید: انواع سماور برنجی در ایران


در ادامه، نوشیدن چای در میان مردم عادی کشور روسیه نیز رایج شد. پس از آن دیگر این نوشیدنی را نه با عنوان دارویی بلکه به‌عنوان پذیرایی در مهمانی‌ها و محافل استفاده می‌کردند. با رایج شدن نوشیدنی چای در سراسر کشور روسیه، صنعتگران این کشور، به فکر افتادند تا ساخت سماور را برای استفادۀ راحت‌تر بهبود ببخشند و همچنین آن را به سایر کشورها صادر کنند.

این اتفاق با شرکت کردن صنایع ساخت سماور روسی، در نمایشگاه‌های بین‌المللی افتاد و سایر کشورها با سماور و تهیۀ چای آشنایی پیدا کردند. این آشنایی موجب شد تا درخواست برای وارد کردن سماور در سایر کشورها به‌وجود بیاید. کشور ایران نیز با وجود روابط زیاد خود با کشور شوروی سابق، یکی از این کشورها بود.

ورود سماور به ایران

ورود سماور به ایران

پس از آن‌که سماور وارد ایران شد، تنها اشراف‌زادگان و ثروتمندان می‌توانستند از آن استفاده کرده و چای بنوشند. در ادامه، امیر کبیر در زمان صدارت خود، از صنعتگران ایرانی درخواست کرد تا خودشان به تهیه و ساخت سماور مشغول شوند تا دیگر نیازی به وارد کردن آن، از کشور روسیه نباشد.

با خودکفا شدن کشور ایران در ساخت سماور، استفاده از این وسیله و نوشیدن چای در میان سایر مردم ایران نیز رواج پیدا کرد. در ابتدا سماورها را تنها با استفاده از آلیاژ برنج می‌ساختند. از آن‌جایی که این آلیاژ قابلیت چکش‌خواری و شکل‌پذیری بسیار مناسبی دارد، انواع مختلفی از سماورها از این آلیاژ تهیه می‌شد.

با گذشت زمان، علاوه بر سماورهای برنجی، ساخت سماور با استفاده از فلزات دیگر نیز انجام می‌شد که امروزه در بازار موجود هستند. سماورهای استیل از این نوع سماورهای جدید بودند که توانستند جایگاه سماورهای برنجی را به خود اختصاص دهند.

چرا سماورهای برنجی کنار رفتند؟

سماورهای برنجی به‌علت استفاده از آلیاژ برنج در ساختشان دارای وزن زیادی هستند. این موضوع ممکن است باعث شده باشد که سماورهای برنجی امروزه کمتر مورد استفاده قرار بگیرند. علاوه بر این رنگ سماورهای برنجی بسته به میزان مس و روی موجود در آلیاژ برنج می‌تواند از قرمز تا طلایی درخشان متغیر باشد.

امروزه پزشکان طب سنتی متوجه شده‌اند که درست کردن چای در سماورهای برنجی موجب می‌شود تا روی و مس درون آب آزاد شود. روی و مس آزاد شده، در بدن جذب می‌شوند و از مشکلات و بیماری‌های ناشی از کمبود این عناصر در بدن جلوگیری به عمل می‌آید. به همین جهت است که پزشکان توصیه می‌کنند تا مردم به‌جای استفاده از سماورهای دیگر، از سماورهای برنجی استفاده کنند.

راهنمای خرید سماور برنجی باید شامل اطلاعات مناسبی در مورد دامنۀ قیمت آن‌ها و دلایل این تفاوت باشد.

انواع سماور برنجی

انواع سماور برنجی

سماورهای برنجی به‌طور کلی به دو دسته تقسیم می‌شوند.

سماورهای برنجی اصل

این سماورها از آلیاژ برنج تهیه شده‌اند.

سماورهایی با روکش برنج

این مدل از سماورها، دارای جنس متفاوتی هستند که تنها با روکش برنج پوشیده شده‌اند.


نحوۀ تشخیص سماورهای برنجی اصل

برای تشخیص سماورهای برنجی اصل راه‌های متفاوتی وجود دارد اما یکی از راحت‌ترین راه‌ها، استفاده از یک آهنربا است. توجه داشته باشید که آلیاژ برنج جذب آهنربا نمی‌شود. اگر یک آهنربا را به سماوری نزدیک کردید و آهنربا به آن چسبید بدانید که آن سماور برنجی اصل نیست.

تنوع قیمت سماورهای برنجی

تنوع قیمت سماورهای برنجی

در زمان حاضر بسیاری از سازندگان سماور انواع مختلفی از آن‌ها را تولید می‌کنند که مناسب سلیقه‌های شما عزیزان باشد. سماورهای برنجی با انواع مختلفی در سایز، میزان گنجایش مخزن آب، نوع گرمایش برای به‌جوش آوردن آب تولید می‌شوند، که هر کدام بسته به ویژگی‌های خاص خود دارای قیمت‌های متفاوتی هستند. علاوه بر آن، سماورهای برنجی به‌صورت ساده و یا کار شده نیز در بازار موجود است. بدیهی است که هرچه میزان کاری که روی سماور انجام شده است بیشتر باشد، قیمت آن نیز بالاتر خواهد بود. گاهی برخی از انوع سماور برنجی به‌صورت سفارشی تهیه می‌شوند که در این صورت قیمت بسیار زیادی دارند.

شما در هنگام خرید سماور برنجی بهتر است ابتدا بودجۀ خود را مشخص کنید تا با توجه به آن بتوانید مناسب‌ترین سماور را انتخاب نمایید. توجه فرمایید که ممکن است سماورهای برنجی دارای قیمت زیادتری باشند، اما به‌علت داشتن خواص بسیار برای سلامتی، این تفاوت قیمت در درازمدت توجیه اقتصادی نیز خواهد داشت. بهتر است برای خرید سماور برنجی اصل، به فروشگاه‌های معتبر مراجعه کنید تا از اصالت و سلامت کالای خود مطمئن باشید.

شیک هنر
ارسال دیدگاه